Навігація

Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР НА ТЕМУ «ОБОВ’ЯЗКИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ. ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА ДО ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ТА МАЛИХ ВИРОБНИКІВ. ГНУЧКИЙ ПІДХІД.»

З метою виконання аспектів законодавства у сфері безпечності харчових продуктів операторами ринку харчової та переробної промисловості Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» 19 жовтня 2018 року в Сумському національному аграрному університеті проведено семінар на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід.».

Зазначений захід проведено для закладів громадського харчування з сфери освіти, охорони здоров’я і ресторанного господарства та малі виробники продуктів харчування. Семінар відкрив та привітав його учасників заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора. Спікерами семінару виступили експерти від проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» – Юрій Оглашенний та Яна Добідовська.

Під час заходу заступник керівника Проекту, старший експерт радник з питань європейського законодавства – Яна Добідовська повідомила присутніх про нове в харчовому законодавстві, зокрема, щодо вимог законодавства до малих підприємств, у тому числі, громадського харчування, впровадження нових методів державного контролю відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№ 2042). Експерт з НАССР та простежуваності –  Юрій Оглашенний розлого розповів про HACCP для закладів громадського харчування.

Крім того, присутнім нагадали про вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме, що головним завданням операторів ринку залишається впровадження систем аналізу якості та безпечності продукції, заснованих на принципах HACCP – системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.