Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ПІДСУМКИ ЗБИРАННЯ ЯЧМЕНЮ

Ячмінь належить до однієї з основних фуражних культур. Частка ячменю у структурі посівних площ ранніх зернових та зернобобових культур становить 15%.

За даними головного управління статистики у Сумській області в усіх категоріях господарств Сумщини намолочено 167,3 тис. тонн ячменю з площі 39,1 тис. гектарів, при середній урожайності 42,8 ц/га. Для порівняння, в минулому році валове виробництво зерна цієї культури становило 208,0 тис. тонн, який було отримано із площі 53,1 тис. га, при урожайності 39,2 ц/га.

Врожаю ячменю зібраного на Сумщині достатньо для забезпечення фуражних потреб та насіння.

За оперативною інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства загалом у 2020 році в Україні суб’єкти господарської діяльності усіх форм власності зібрали ячменю 7,8 млн тонн із площі 2,4 млн га, при середній урожайності 32,5 ц/га. Порівняно з минулим роком ячменю було зібрано менше на 1,1 млн тонн, а урожайність знизилася на 1,7 ц/га.

За рівнем урожайності ячменю Сумщина займає 4 місце серед регіонів України.

Під урожай 2021 року в області по всіх категоріях господарств прогнозується провести сівбу озимого ячменю на площі 2,0 тис. гектари, що менше на 0,8 тис. га до минулорічного показника.