Департамент агропромислового розвитку
м. Суми вул. Першотравнева, 29
Тел.: (0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.15;
п’ятниця – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00;
вихідні дні: субота, неділя.

ПІДСУМКИ ЗБИРАННЯ ГРЕЧКИ

Гречка є однією з важливих круп’яних культур та належить до однієї з основних продовольчих культур. Крупа гречки містить багато незамінних амінокислот, а також вітаміни та мікроелементи. За вмістом заліза вона перевершує інші крупи. У складі білка гречки містяться легкорозчинні амінокислоти, тому він краще засвоюється і корисніше білка злакових культур.

За оперативною інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства загалом у 2020 році в Україні суб’єкти господарської діяльності усіх форм власності зібрали гречки 83,7 тис. тонн із площі 63,6 тис. га, при середній урожайності 13,2 ц/га. Порівняно з минулим роком гречки було зібрано менше на 1,3 тис. тонн, проте урожайність збільшилася на 0,9 ц/га.

За даними головного управління статистики у Сумській області в усіх категоріях господарств Сумщини намолочено 12,0 тис. тонн гречки з площі 

6,6 тис. гектарів, що на 5,0 тис.га більше проти минулорічного показника, при середній урожайності 18,2 ц/га, що більше на 4,0 ц/га ніж у минулому році.

За розміром посівних площ Сумщина займає 2 місце серед регіонів України.

Сумщина забезпечує потреби в зерні гречки, які становлять 6 тис. тонн на рік за рахунок власного виробництва.